*** Kull 13 (Stamtavla) ***

e. SU(U)CH Stardom Special Effect

u. SVCH Streamside´s Bluebell Memory

Valparna växer och utvecklas som de skall, nu är de snart 16 veckor och här kommer nya bilder. Michael, Picabo´s Moonwalker är återkommen till kenneln och till salu.

Picabo´s Moonlight Lover, "Love"

 

Picabo´s Moonwalker, "Michael", till salu. Michael är en hund som idag blev BIS-valp 1 på SKKs valpshow. Det är en hund med attidtyd, vänlighet, glädje och en massa go. Han har visat att det finns en hel del motor i honom. Miachael kommer att kunna bli en jättebra jaktkompis med tiden. Michael är lugn och sansad och med rätt träning kan han bli mycket framgångsrik både i "vänstervarvet" och i fågelskogen. Vi väntar på rätt köpare som känner att uppskatta hans verkliga instinkter och hans värde som utställningshund. Michael är en riktigt härlig Dual-Purpose springer.

 

Picabo´s Moonbeams, "Måna", vi söker rätt hem till henne

 

 

 

Nu har valparna börjat flytta och här kommer nya bilder. Vi börjar med tikarna

Picabo´s Moonlight Mist, Misty

Ägare: Kennel Milhällan, Hudiksvall, samt Fredrik Björk, Delsbo

Lilla Misty kommer att bo hos Fredrik och samägas med Elisabeth på kennel Milhällan. Fredrik är jägare och kommer att jaga över henne. Misty kommer att gå valpkurs och sedan apporteringskurs. Elisabeth kommer att ta hand om uställningsbiten.  Vi önskar dem stort lycka till!!

Picabo´s Moonbeams

Ägare: osåld

På grund av mycket sent återbud är lilla Moonbeams till salu. Vi hoppas hitta ett bra hem till denna mjuka lilla springerflicka.

Picabo´s Moonjumper Joe, Boeing

Ägare: Emma Lundbäck, Östersund

Boeing kommer att få vara med på många aktiviteter. Husse och matte är skidåkare, båda är skidskyttar och husse, Sebastian är med i Europacupen och tävlar och tränar aktivt. Matte Emma är inte aktiv tävlingsåkare, men det blir en helt del träningsrundor ändå. Boeing kommer att få vara med och heja på våra svenska skidskyttar så mycket det bara går, sedan skall han tränas i viltspår och förhoppningsvis erövra SVCH så småningom. Om det blir som kennelmamman vill, så kommer han också att synas i utställningsringarna framöver. Vi önskar stort lycka till!!

Picabo´s Man on the Moon, Manne

Ägare: Cilla Andrén, Delsbo

Manne kommer att tränas i lydnad och jakt. Han kommer nog också att stifta bekantskap med lydnadsringarna. Han bor hos Cilla som är matte till en annan Picabo-hund, nämligen Picabo´s Passion Player, Sanna. Han bor nära Misty och Mistys husse och Cilla känner varandra, så det kommer nog att bli en hel del samträning och träffar dem emellan så småningom. Lycka till med både Sanna och Manne.

Picabo´s Moonwalker, Michael

Ägare: Osåld

Att hitta på ett namn till Michael var ganska självskrivet. Han heter ju Moonwalker och pappa till Moonwalken är ju Michael Jackson, att sedan Michael är Jacks son gör ju att namnet var lätt att komma på. Michael har kommit tillbaka till oss på kenneln och vi söker ett nytt hem till honom.  Michael är en glad, framåt och mycket social valp, som säkert kommer att kunna bli en kul jaktkompis framöver.

Picabo´s Moonlight Lover, Love

Ägare; Kristina och Lars-Erik Hård, Sundsvall

I familjen finns tidigare en Picabohund, Picabo´s  Don Quichotte of Spring, Steven. Steven har varit en mycket duktig jakthund och även använts på björnjakt. Han har jagat älg med husse varje höst och varit en härlig jaktkompis. Nu kommer lille Love in i familjen och även han kommer att jagas över, men nu skall det mest bli fågeljakt. Love kommer att synas i ringarna, det kommer kennelmammorna att se till. Det är en härlig hund, kramgo´och mysig,  en lekfull, social och en trygg liten valp. Vi önskar all lycka med lille Love.

Picabo´s Moonstorm, Muscot

Ägare: Agneta Wadsborn, Stockholm

Muscot hamnar hos en riktigt frisksportarfamilj som bor i Stockholm, men tillbringar mycket tid i den Jämtländskas fjällvärlden med både promenader sommartid och skidåkning vintertid. Matt är intresserad av viltspår, så lite viltspårsträning kommer det att bli. Muscot skall få gå lite olika kurser och utifrån det ser matte och husse vad de tycker är kul och vad de vill gå vidare med. Har också peppat familjen att Muscot skall ställas ut. Vi önskar lycka till framöver.

 


Valparna har nu blivit 6 veckor och här kommer nytagna bilder, först tikarna och sedan hanarna

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Valparna har nu blivit 5 veckor och varit med om sin första fotosession.

Vi börjar med tik A och B, därefter följer hanarna A - E.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Här kommer de första bilderna på valparna, 5 hanar och 2 tikar. Det har varit en turbulent tid, men nu hoppas vi att det skall vara över och att alla 7 får hänga med och bli fina och duktiga hundar.

Nu är Minja och Jack parade. Valpar väntas omkring den 22 oktober med leverans strax före jul.

                                  ***********************

VI PLANERAR EN NY VALPKULL

Vi kommer vid nästa löp, som väntas när som helst, att para "Minja", SVCH Streamside´s Bluebell Memory med "Jack", SU(u)CH Stardom Special Effect.

Vi förväntar oss mycket arbetsglada hundar med stor motor i kombination med en god exteriör. Minja har i sina två tidigare kullar med  "Viktor" SU(u)CH SVCH NUCH Stardom Soul Player fått valpar med just detta. Flera har gjort väl ifrån sig både arbetsmässigt och utställningsmässigt. Thea, Picabo´s Playing Ice´n Fire har cert i både Sverige och Norge, har blivit BIS och många BT-placeringar,  hon är funktionsbeskriven och har genomgått MH. "Milla", Picabo´s Soul of la Dolce Vita har klarat enkelt vatten, har flera CK och BT-tikplaceringar på utställning, samt är funktionsbeskriven. "Melba" Picabo´s Soul of my Dreams har CK från utställning, liksom "Sissel", Picabo´s Soul Memory. Även Melba och Sissel är funktionsbeskrivna. "Erk", Picabo´s Soul Patrol tränas f n för lydnad och grundprov och han visar gott gry och där har vi förmodligen goda resultat inom kort. "Isak", Picabo´s King of Soul har CK från utställning. Med detta som bakgrund tror vi på att de planerade valparna också kommer att visa framtassarna i många olika sammanhang. Alla hundar i kombinationen Viktor/Minja är mycket trevliga, alla har "will to please" och är mycket sociala. Många är Hd-röntgade och hittills har det blivit flest An, men även några B. Ögonen har varit ua på dem som är ögonlysta. Läs gärna på Rasdata http://www.rasdata.nu/springer/htmlhund/19940307.htm, där finns alla uppgifter om hundarna.

"Jack" är en livlig hund med stort viltintresse och arbetslust. Han är en god apportör och har ett utmärkt sök, vilket i kombination med "Minja" borde ge riktigt goda jakthundar av DP-typ. Att Jack dessutom är SU(u)CH med en vacker exteriör gör ju inte saken sämre. "Minja" är en välbyggd tik med  Cert och CK från utställning och även hon med BT-tikplaceringar) Minja har ett vackert sök och stor arbetslust. Hon är SVCH och tanken är att hon skall startas på grundprov, tyvärr räcker inte mattes tid alltid till för all träning, men målsättningen är att hon skall starta på grundprov. Både Minja och Jack har genomgått MH, han är dessutom funktionsbeskriven. Att båda dessutom är trevliga och ärliga hundar är ett stort plus.

Både Minja och Jack har A-höfter och ögon ua. Fucosidos efter fria föräldrar.

Nedan bilder på Jack

 

Bilder på Minja

 

 

 

Inavelsgrad 0,4 %